Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Reiki gyógyító masszázs

 reiki7.jpg

 

A reiki masszázs gyakorlatilag a reiki és a hagyományos masszázs ötvözését jelenti.

 

Reiki egy olyan gyógymód, amely az egyetemes életerő energiát használja a gyógyításra, addig a masszázs a dörzsölést, gyúrást és egyéb fogásokat alkalmazva segíti a test regenerálását, élénkítését és működésének harmonizálását. A reiki masszázs ezt a két gyakorlatot, illetve ezeknek hatásait kombinálja ezáltal eredményesebb gyógyhatást érve el. A reiki masszázs művelői a hagyományos reiki ismereteiket felhasználva energetizálják a testet, optimalizálva lelki és fizikai működésünket. A szokásos Reiki masszázskezelés a fejen kezdődik, innen halad végig a test hét fő csakráján. A reiki masszázs tehát a test csakráihoz, azaz fő energiaközpontjaihoz igazodik. A "csakra" szanszkrit szó, jelentése "kerék". A hét fő csakra a testen végigfutó energiacsatornákkal vannak összeköttetésben. A csakrák összegyűjtik, átalakítják, és a testbe továbbítják az energiát. Minden csakra "megfeleltethető" bizonyos szervekneknek, amiknek működését befolyásolják.

 

A reiki masszázs alatt a terapeuta gyógyító energiát közvetít a tenyerén keresztül a paciens felé. Ez egy olyan szelíd módszer, amely hatékonyan enyhíteni a fájdalmat, növeli a szervezet öngyógyító képességét, erősíti az immunrendszert. A reiki masszázs abból a meggyőződésből indul ki, hogy a fizikai jelenségeket (pl.: a betegségek) az ember érzelmi, mentális és spirituális állapota határozza meg. Arra törekszik, hogy elsősorban a kiváltó okokat a kezelje, és ne csak a tüneteket. Alkalmas például merevgörcs, izomfájdalom, feszültség, különböző sérülések gyógyítására, a fájdalom enyhítésére és sok más betegség kezelésére.

reiki masszázs nem csak gyógyító terápia, hanem egyfajta kikapcsolódás is, melynek során a csakrákon keresztül felvett energia csökkenti a stressz okozta káros tüneteket, energiával tölt fel, megteremtve ezzel a szervezet egészségét.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.